Tarkibi: tozalangan suv (eritma), saxaroza (shirinlantiruvchi), betain, arginin, limon kislotasining monogidrati (kislotalilik regulyatori), uzum ta’mli aromatizator, kaliy sorbat (konservant). Tarkibida GMO mavjud emas.
Chiqarilish shakli: Ichga qabul qilish uchun eritma, 10 ml dan stiklarda, №10, №20 – karton qutida.3 yoshdan oshgan bolalarga - gepatobiliar tizimning funktsional holatini normallashtirish, intoksikatsiya oqibatlarini oldini olish va asetonemiya sindromida; lipidlar almashinuvini normallashtirish va ularning jigardan chiqarilishini tezlashtirish uchun tavsiya qilinadi.
Kattalarga: 1 stikni (10ml) ½ stakan(100ml) xona haroratidagi suv bilan suyultiriladi va ovqatdan keyin ichiladi. Sutkalik doza:1-2 stik. Davolashning davomiyligi shifokor tomonidan individual ravishda belgilanadi.
Lipidlar almashinuvini normallashtirish va ularning jigardan chiqarilishini tezlashtirish uchun:
1 stikni (10ml) ½ stakan(100ml) xona haroratidagi suv bilan suyultiriladi va sutkada 1-2 mahal 1oydan 3oygacha ichga qabul qilish mumkin yoki shifokor buyurganidek.
Davolashning davomiyligi shifokor tomonidan individual ravishda belgilanadi.
Tavsiya etilgan sutkalik dozadan oshirmang.
Qo’llashdan oldin shifokor bilan maslahatlashing!
Arginin qon tomirlari tonusini tartibga solishda muhim rol o'ynaydigan azot oksidi (NO) biosintezida muhim tarkibiy qism bo'lib, qon tomirlarining devorlarini himoya qiladi va ularning shikastlanishini kamaytiradi, normal qon oqimini saqlaydi, hayotiy organlarga kislorod etkazib beradi va to'qimalarda gipoksiya ta'sirini kamaytiradi.
Arginin shuningdek, ayollar (endometriyning holatini) va erkaklarning reproduktiv funksiyalarini yaxshilaydi (spermatogenezga(spermatozoidlarning shakllanishi va harakatchanligi) ijobiy ta'sir ko’rsatadi. Arginin immunitet tizimining ishlashida muhim rol o'ynaydi.
Sitrat ionlari kislotalilik ko'tarilganda ovqat hazm qilish jarayonini rag'batlantiradi va ko'pincha jigar kasalliklarida kuzatiladigan dispeptik simptomlarni (ko'ngil aynishi, oshqozonda og'irlik hissi, meteorizm) kamaytiradi; atsidozni kamaytiradi va yog' kislotalari almashinuvida ishtirok etadi, bolalarda aseton sindromida keton tanalari va aseton shakllanishini kamaytiradi.
Betain, glisin aminokislotalarining hosilasi bo'lib, hujayra membranalarini tiklash va trigliseridlarni tashish uchun fosfolipidlarning biosintezida ishtirok etadigan trimetilglisin lipotrop moddadir. Betain xolinning oksidlanishi orqali sintezlanadi yoki oziq-ovqat bilan birga organizmga kiradi, yog'larning oksidlanishi va utilizatsiyasi jarayonini rag'batlantiradi, yog'li jigar kasalligini kamaytiradi, jigarda kollagen hosil bo'lishini sekinlashtiradi va yallig'lanishni kamaytiradi. Betain antifibrotik va yallig'lanishga qarshi ta'sir ko'rsatadi, jigarda adenozin tarkibini normallashtiradi va tromboz xavfini kamaytiradi. Betain tabiiy detoksikatsiya mexanizmlarini rag'batlantiradi, toksinlarning zararsizlantirilishi va organizmdan chiqarilishini kuchaytiradi, erkin radikallarni, alkogolning metabolik mahsulotlarini va dori-darmonlarni zararsizlantiradi va organizmdan chiqarib tashlashni oshiradi; energiya sintezini rag'batlantiradi, charchoqni kamaytiradi va jismoniy faoliyat davomida chidamlilikni oshiradi. Betain metionin aminokislotalarining metabolizmida ishtirok etadi va organizmdagi gomosisteinning optimal darajasini saqlaydi, yurakning normal ishlashiga yordam beradi, aterosklerozning rivojlanishini sekinlashtiradi va asoratlar xavfini kamaytiradi. Antioksidant ta'siri tufayli betain immunitet tizimining faoliyatini qo'llab-quvvatlaydi.