Saccharomyces boulardi -250mg
Bifidobacterium infantis, Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium longum -5 millird
Inulin -30mg
Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei - 5 millird.Dori shakli: kapsulada № 10
Bifidobacterium longum, gramm-musbat va patogen bo‘lmagan bakteriya, laktoza bardoshliligini yaxshilaydi, diareyani oldini oladi va patogen kolonizatsiyani qarshi kurashadi.
Bifidobacterium infantis - oshqozon-ichak traktida patogen bakteriyalarning ko‘payishini bostiradi, B1, B3, B6, B7, B9, B12 vitaminlarini ishlab chiqaradi, kalsiyning so‘rilishiga yordam beradi.
Bifidobacteria bifidum - parietal ichak hazm qilishni, vitaminlar va aminokislotalarning sintezini faollashtiradi, ichakning himoya funktsiyasini va tananing immun himoyasini kuchaytiradi.
Laktobakteriyalar - chirigan va opportunistik mikroorganizmlarning o‘sishiga to‘sqinlik qiladi; tabiiy antibakterial moddalarni chiqaradi; hujayra immunitetini va immunoglobulinlarni ishlab chiqarishni faollashtirish; ozuqa moddalarining, shu jumladan yog‘lar va laktozalarning parchalanishida ishtirok etish.
Inulin - bu ovqat hazm qilish tizimining holatiga foydali ta’sir ko‘rsatadigan, normal ichak mikroflorasining o‘sishini qo‘llab-quvvatlaydigan va rag‘batlantiradigan, ovqat hazm qilishni yaxshilaydigan prebiyotik. O‘simta o‘sishi uchun noqulay bo‘lgan ichak florasini saqlab qolish va ichakdagi surunkali yallig‘lanishni kamaytirish orqali yog‘on ichak saratoni rivojlanishi xavfini kamaytiradi.
- disbakterioz uchun
- ichak motorikasining buzilishida
- ovqat hazm qilish kasalliklari uchun (og‘irlik, ko‘ngil aynishi, qichishish)
- diareya, ich qotishi, shishiradi
- tartibsiz ovqatlanish bilan (gaz hosil qilish potentsiali yuqori bo‘lgan ovqatlarni ortiqcha iste’mol qilish, yog‘li va shirin taomlarni haddan tashqari iste’mol qilish)
- stressli vaziyatlarda.